Jednoduchá, ale přitom slavnostní květáková polévka

Vytisknout recept
POSTUP:
Troubu nastavte na 170 stupňů. Než se trouba nahřeje, rozdělte květák na kousky tak, aby byly všechny plus mínus stejně velké. Oloupejte stroužky česneku a spolu s připraveným květákem je naskládejte na plech. Vše pokapejte olivovým olejem a ještě trochu promíchejte, aby se olej dostal co nejlépe na celý povrch květáku. Pečte v troubě asi 30 minut.
Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na 1 lžíci ghíčka, přidejte opečený květák a česnek, vše zalijte vývarem a nechte 15 minut povařit. Poté už jen vše rozmixujte, přilijte kokosové mléko a ještě 5 minut prohřejte.
Tuto polévku opravdu miluju!! *heart*
Tak ať chutná 😎
Mary
 
1ks - střední květák
10stroužek - česnek
1l - vývar
1ks - střední cibule
1/2sklenička - kokosové mléko
1lžíce - ghí (dávám místo ghí máslo)
2lžíce - olivový olej
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Polévka
Uvařila MaryAušová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account