Motance

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 pláty rozváleného listového těsta
  • 50 g másla
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 50 g eidamu
  • 50 g parmazánu
  • 30 g vlašských ořechů
  • špetka soli

Instrukce

  • Medvědí česnek nasekáme najemno. V misce ho smícháme se změklým máslem.
  • Přidáme oba nastrouhané sýry, lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience správně promísily.
  • První plát těsta rozbalíme a česnekovo-sýrovou směs na něj celou rozetřeme. Potom ještě posypeme trochou nasekaných (nebo namletých) vlašských ořechů.
  • Vybalíme i druhý plát a přikryjeme jím celý první plát. Oba pláty k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí kráječe na pizzu těsto nakrájíme na zhruba 1–1,5 cm široké proužky. Jednotlivé proužky zatočíme a rozložíme v pravidelných rozestupech na plech.
  • Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
10 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 12 měsíců ago

    5 stars
    Moc dobré. Dělala jsem něco podobného, ale spirály a nasladko.

  2. Jaroslava Korpášová 12 měsíců ago

    Jo, na tento recept jsem narazila už na stránkách Globusu, říkala jsem si, že by nemuselo být špatné…Ale nějak jsem letos nestihla ani ten medvědí česnek…

  3. Aneta Kollerová Mašková 12 měsíců ago

    Z listového těsta děláme s manželem skořicové šneky, ti jsou výborní. Ale tohle taky vypadá dobře, tato slaná varinta. 🙂

  4. Lenka Hudečková 12 měsíců ago

    Krása, leč se motat s něčím, co se pak hned sní, by mě nebavilo.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account