Bramborový salát s jablky

Vytisknout recept
Bez bramborového salátu si vánoční tabuli ani chlebíčky na Silvestra neumíme představit. Co ale zkusit jeho netradiční pojetí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 3 vejce vařená natvrdo – hrubě nasekaná nožem
  • 500 g brambor vařených ve slupce nakrájených na silné plátky, které rozpůlíme
  • 1 svazek ředkviček nakrájených na plátky
  • 3 kyselá jablka – oloupaná nakrájená na kousky
  • 50 g vlašských ořechů pokud nemáte rádi ořechy, můžete přidat jakákoli semínka - dýňová nebo slunečnicová
  • 3 nakládané okurky nakrájené na plátky - nejlépe cornichos
  • 1 střední červená cibule nakrájená na silné kostičky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 polévková lžíce pikantní francouzské hořčice
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Original
  • 100 g zakysané smetany
  • 3 lžíce vinného octa
  • sůl a pepř na dochucení

Instrukce

  • Ingredience důkladně omyjte a nakrájejte. Ve velké míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, vinný ocet, sůl a černý pepř. Vznikne vám chutná zálivka. Do mísy přidejte také nasekanou petrželku. Zbývající připravené ingredience smíchejte s připravenou zálivkou. Vše důkladně promíchejte a nechte pár hodin odstát, aby se chutě pěkně spojily.

Notes

Zdroj a foto: Hellmann´s
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 5 měsíců ago

    5 stars
    Salát s jablky jsem také dělala.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account