Sušenkový cheesecake

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g sušenky
  • 50 g mandle mleté
  • 120 g máslo

Náplň:

  • 500 g měkký tvaroh
  • 250 g zakysaná smetana
  • 50 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 25 g mandle mleté
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 150 g cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • citronová šťáva
  • pomerančová kůra

Instrukce

  • 1
  • Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
  • 2
  • Tvaroh vyšleháme se smetanou, přidáme změklé máslo, vejce, mleté mandle, mouku, cukry, šťávu z citronu a kůru z pomeranče. Náplň nalijeme na korpus a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnout.
9 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobrý dezert. Možná bych dala na vrch ještě něco na ozdobu, ale nemusí to být.

  2. Zajímavý dezert, vršek ještě doladit nějakým čerstvým ovocem a byla by to nádhera 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Taky dobrý náípad 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account