Špagety s masovými kuličkami v rajčatové omáčce

Vytisknout recept
  1. Mleté maso smíchejte se sýrem, vejcem a nadrobno nasekanou bazalkou (asi 1 hrst).
  2. Z masa vytvarujte kuličky a ty na malém množství oleje ze všech stran osmahněte. Poté je nechte stranou.
  3. Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nasekanou cibuli a česnek a přidejte nadrobno nakrájená rajčata (nebo obsah plechovky rajčat). Osolte, opepřete a přidejte část bazalky.
  4. Duste, dokud rajčata nebudou měkká. Poté omáčku rozmixujte tyčovým mixerem, vložte do ní kuličky a ještě chvíli je v omáčce prohřívejte.
  5. Uvařte těstoviny a smíchejte je s vzniklou omáčkou a masovými kuličkami.
  6. Podávejte s čerstvými lístky bazalky.
 
 
TIP! Pokud se nevyznáte ve značkách těstovin, můžete sáhnout po těch českých, osvědčených, které se pyšní označením KLASA. Rosické bezvaječné těstoviny, Zátkovy vaječné nebo Adriana semolinové?
500g - mleté hovězí maso
50g - strouhaný sýr
1ks - vejce
ks - čerstvá bazalka
1ks - šalotka
2ks - stroužek česneku
500g - čerstvá rajčata (nebo 400 g loupaných rajčat v plechovce)
300g - těstoviny
ks - olivový olej
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account