Smažené dýňové květy

Vytisknout recept
 
 
 

Květy z dýně hokaido utrhneme, dáme na talířek stopkami do středu a zalijeme

troškou vody.

Připravíme si těstíčko z vejce, hladké mouky, vody, soli a sody. Dáme na chvíli do

lednice.

 

Květy před přípravou zbavíme pestíku a zelené části ( bylo by hořké ) a omyjeme

vodou. Květ uvnitř trochu posolíme, vložíme kousek mozzarelly a po obou stranách

zajistíme párátkem. Namáčíme v těstíčku a pak obalíme ve strouhance a hned dáváme

do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran. Klademe na papírovou utěrku, abychom

odsáli přebytečný tuk.

 

Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami. Můžeme k tomu dát zeleninový

salát. Je to velmi chutné, přímo delikatesa.

 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 
8ks - dýňové květy
2lžíce - hladká mouka
1ks - vejce
1lžíce - voda
1lžička - jedlá soda
1lžička - sůl
100g - strouhanka
0,5ks - mozzarella
100ml - rostlinný olej
příprava - 30
vaření - 15
Kategorie Chuťovka
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account