Řezy s krémem z burákového másla

Vytisknout recept
Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.
 
1 Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do nich zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku. Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.

2 Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.

3 Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.

4 Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.

NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem.
 
 
ks - bílek 6 ks
ks - krupicový cukr 200 g
ks - vlašské ořechy 100 g jemně mleté
ks - mouka pšeničná hladká 30 g
ks - NA BURÁKOVÝ KRÉM
ks - smetana ke šlehání 200 ml
ks - arašídové máslo 110 g
ks - bílá čokoláda 160 g
ks - NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
ks - moučkový cukr 25 g
ks - žloutek 3 ks z čerstvých vajec
ks - tmavá čokoláda 140 g
ks - smetana ke šlehání 175 ml
příprava - 20
vaření - 60+
Kategorie Dezert
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account