152

Ovesná kaše

Vytisknout recept
Snídaně má v jídelníčku důležité místo. Zkuste třeba zdravou a chutnou ovesnou kaši!
 
Vločky propláchneme studenou vodou, v kastrůlku zalijeme vodou do úrovně vloček a vaříme, voda se za chvíli vsákne. Pak přidáme mlého a vaříme pár minut do zhoustnutí. Je-li kaše hustá, přidáme trochu vody nebo mléka.
Přidáme nasekané ořechy, rozinky, polovinu medu a odstavíme. Rozdělíme na talíře, posypeme skořicí, pokapeme zbylým medem, poklademe vločkami másla. Kdo má rád sladší, může posypat i trochou cukru.
Fantazii se meze nekladou, někdo má radši kakao, skořici lze nahradit i nakrájeným ovocemndle chuti. Rychlá snídaně, svačina, ale klidně i oběd, pro ty, co nemusí maso. Dobrá i druhý den studená do práce, jen ji uděláme trochu řidčí.
1hrnek - Ovesné vločky
1hrnek - Mléko
1lžíce - Máslo
2-3lžička - Skořice
4-5lžíce - Med
4-5lžíce - Vlašské ořechy sekané
2lžíce - Rozinky
příprava - 8-10
vaření - 3
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LudmilaVaněčková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account