Rynglový pohár

Vytisknout recept
Pohárek z rynglí je velmi osvěžující a snadný na přípravu. Skvěle se hodí i jako svačina na cesty, pokud si místo pohárku dáte ovoce do zavíracích skleniček.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 10 mističek
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg rynglí
  • 1 l vody
  • 2 lžičky práškového agaru
  • 100 g rozinek
  • špetka soli
  • na ozdobení: máta jedlé květy, datlový sirup

Instrukce

  • V hrnci dáme vařit vodu se špetkou soli.
  • Ryngle omyjeme a vypeckujeme, dáme do vody a přidáme rozinky. Povaříme cca 10 minut do změknutí rynglí (začnou se rozevírat).
  • V trošce vody rozmícháme agar, aby nedělal hrudky, a přidáme do hrnce. Minutku povaříme a vypneme.
  • Velmi tekutou směs naléváme do pohárků či skleniček a necháme vychladnout, aby ztuhla.
  • Před podáváním můžeme ozdobit mátou, jedlými květy (na fotce pilát), sirupem nebo čerstvým ovocem.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    To vypadá moc dobře. Sladké můžu.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    k rynglím nemám přístup a není to zrovna ovoce, které bych si musela koupit…

  3. Ryngle mají rodiče na zahradě, pokud se v létě poštěstí, mohu pak i vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account