Polévka ze žlutého hrachu s praženou pohankou

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 500 g Loupaný půlený žlutý hrách
  • 1 lžíce Rostlinný olej s omega - 3
  • 1 l Hovězí bujón (vegetariánská verze se zeleninovým bujonem)
  • 1 ks Velká cibule
  • 1 ks Pórek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 ks Mrkev
  • 1 lžíce Majoránky
  • 1 lžíce Slunečnicová semínka
  • 3 lžíce Loupané pohankové kroupy
  • Slanina (vegetariánská varianta – uzený tempeh)

Instrukce

  • Hrách zalijte 1,5 litrem vroucí vody a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Rozehřejte olej, přidejte cibuli, pórek, česnek, mrkev, majoránku či tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, tak, aby cibule změkla. Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině, přidejte vývar a 500 ml vody.  Vařte 20 minut. Vychladlé rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávejte posypané opraženou pohankou, semínky, lístky tymiánu a osmaženou cibulkou.
    Zdroj: Probio.cz

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account