Polévka ze žlutého hrachu s praženou pohankou
Ingredience
- 500 g Loupaný půlený žlutý hrách
- 1 lžíce Rostlinný olej s omega - 3
- 1 l Hovězí bujón (vegetariánská verze se zeleninovým bujonem)
- 1 ks Velká cibule
- 1 ks Pórek
- 3 stroužek Česnek
- 2 ks Mrkev
- 1 lžíce Majoránky
- 1 lžíce Slunečnicová semínka
- 3 lžíce Loupané pohankové kroupy
- Slanina (vegetariánská varianta – uzený tempeh)
Instrukce
- Hrách zalijte 1,5 litrem vroucí vody a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Rozehřejte olej, přidejte cibuli, pórek, česnek, mrkev, majoránku či tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, tak, aby cibule změkla. Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině, přidejte vývar a 500 ml vody. Vařte 20 minut. Vychladlé rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávejte posypané opraženou pohankou, semínky, lístky tymiánu a osmaženou cibulkou.Zdroj: Probio.cz