Polévka ze žlutého hrachu s praženou pohankou

Vytisknout recept
Hrách zalijte 1,5 litrem vroucí vody a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Rozehřejte olej, přidejte cibuli, pórek, česnek, mrkev, majoránku či tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, tak, aby cibule změkla. Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině, přidejte vývar a 500 ml vody.  Vařte 20 minut. Vychladlé rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávejte posypané opraženou pohankou, semínky, lístky tymiánu a osmaženou cibulkou.
Zdroj: Probio.cz
500g - loupaný půlený žlutý hrach BIOHARMONIE
1lžíce - rostlinný olej s omega-3 BIOLINIE
1l - hovězí bujón BIOLINIE (vegetariánská verze se zeleninovým bujonem)
1ks - velká cibule
1ks - pórek
3ks - stroužek česneku
2ks - mrkev
1lžíce - polévková lžíce majoránky SONNENTOR
1lžíce - slunečnicová semínka BIOHARMONIE
3lžíce - loupané kroupy pohankové BIOHARMONIE
ks - slanina (vegetariánská varianta – uzený tempeh)
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Polévka
Uvařila MichaelaLejsková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account