1lHovězí bujón (vegetariánská verze se zeleninovým bujonem)
1ksVelká cibule
1ksPórek
3stroužekČesnek
2ksMrkev
1lžíceMajoránky
1lžíceSlunečnicová semínka
3lžíceLoupané pohankové kroupy
Slanina (vegetariánská varianta – uzený tempeh)
Instrukce
Hrách zalijte 1,5 litrem vroucí vody a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Rozehřejte olej, přidejte cibuli, pórek, česnek, mrkev, majoránku či tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, tak, aby cibule změkla. Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině, přidejte vývar a 500 ml vody. Vařte 20 minut. Vychladlé rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávejte posypané opraženou pohankou, semínky, lístky tymiánu a osmaženou cibulkou.Zdroj: Probio.cz