pečené rajčatové noky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g bramborových noků
  • 1 střední cibule
  • 1/2 menší cukety
  • 50 g plátkové anglické slaniny
  • 1 střední stroužek česneku
  • 1 velká lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 2 velké lžíce ricotty
  • 1 velká hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • trocha másla na smažení
  • 2 balení mozzarelly
  • 70 g parmazánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • voda podle potřeby

Instrukce

  • Cibulku si nakrájíme nahrubo, cuketu na rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky, slaninu také nakrájíme nahrubo. Dáme rozehřát troubu na 220 stupňů a pokud máme, použijeme funkci gril, noky nám zapeče ale i klasický program. Do kastrůlku nebo na hlubší pánev (použijte takové nádobí, které může pak rovnou do trouby nebo pak použijte zapékací mísu) si dáme rozehřát olivový olej s máslem a na středním stupni na něm opečeme společně cibuli, slaninu a cuketu dozlatova. Na minutu přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a společně ještě tak minutu opékáme. Směs pak zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a necháme trochu probublat. Omáčku ochutnáme a případně doladíme solí nebo pepřem.
  • Po chvíli vaření přidáme ricottu, čerstvou bazalku, bramborové noky a promícháme. Pokud je omáčka hodně hustá, podlijeme ji trochou vody. Stačí ale opravdu maličko.
  • Noky necháme v omáčce chvilku (3-5 minut) změknout, pak stáhneme z plotny a do směsi natrháme jednu mozzarellu. Promícháme a horní část zasypeme nastrouhaným parmazánem, natrhanou druhou mozzarellou a dáme na pár minut zapéct do trouby. Do trouby se průběžně díváme a neodcházíme nikam daleko. Chceme, aby se sýr nahoře roztekl, lehce zezlátnul, ale nechceme, aby se vysušil.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 9 měsíců ago

    5 stars
    zajímavé, jistě by mi chutnalo, cibuli bych dala hodně najemno 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account