Domácí sladkokyselá chilli omáčka

Vytisknout recept
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cukr, ocet a vodu rozmícháme a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme v trošce vody.
Do vroucí směsi přidáme česnek, chilli omáčku, ztlumíme plamen a necháme asi 5 až 10 minut probublávat.
Vmícháme rozpuštěný škrob a za stálého míchání pomalu vaříme asi 3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme, dochutíme solí a necháme vychladit.
Pálivost si můžeme sami přizpůsobit extra dávkou mletého chilli koření nebo omáčky navíc.
Máme to rádi k masu, když grilujeme
125g - cukr
50ml - rýžový ocet
50ml - voda
1lžíce - pálivé chilli omáčky
1ks - česnek
2lžička - škrob
dle potřebykapka - sůl, mleté chilli
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account