
Kuřecí špízy ze stehenních řízků, na grilu, s arašídovou omáčkou
Ingredience
- 4 ks Vykostěná kuřecí stehna
- 6 lžíce Sladká chilli omáčka
- 4 lžíce Sójová omáčka
- 2 lžička Rybí omáčka
- 3 lžíce Olivový olej
- 1 hrst Koriandrových lístků na ozdobu
Instrukce
- Grilovací sezóna právě začíná! Připravte si nástroje a grily, nakupte ingredience, pozvěte přátele a odstartujte svou první letošní BBQ párty!Recept:1 Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat, ale klidně i přes noc. Mezitím namočte dřevěné špejle (nebudou se tak opalovat) a rozpalte gril.2 Na dlouhé nudličky pokrájená kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky a ze špízu tak nevisely menší kousky.3 Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.Omáčka:1 čerstvá červená chilli paprička4 lžíce arašídového másla4 lžíce kokosového mléka kousek zázvoru1 stroužek česneku1–2 lžíce sójové omáčkyVše dejte do mixéru a rozmixujte na kašovitou omáčku, kterou používáme jako dip ke špízkům.Tip na grilLetošní sezónu jsem zahájila s elektrickým grilem George Foreman a nemůžu si ho vynachválit. Vnitřní/ venkovní gril George Foreman je perfektní pro milovníky BBQ!Vnitřní / venkovní použitíTento gril je dodáván s odnímatelným stojanem, který můžete ke grilu připevnit, aby mohl být samostatně postavený na zahradě, nebo můžete tělo grilu jednoduše umístit na stůl uvnitř. Stojan se jednoduše rozkládá na části a díky tomu se lépe rozkládá a skládá, když je potřeba. Je ideální když nemáte moc prostoru pro jeho skladování nebo jej chcete využít třeba na kempování. Zdroj inspirace: Apetitonline