FRANCOUZSKÉ BRAMBORY

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Máslo
  • Brambory 1 kg
  • Vejce 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Smetana na vaření 330 ml
  • Eidam strouhaný 150 g
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Rajčata cherry
  • Salám šunkový 150 g
  • Olej slunečnicový
  • Petrželka čerstvá

Instrukce

  • 1
  • Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
  • 2
  • Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Dvě vejce uvařte natvrdo, nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
  • 3
  • V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
  • 4
  • Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
11 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 8 měsíců ago

    5 stars
    Francouzské brambory mám ráda. Vypadají lákavě.

  2. Aneta Kollerová Mašková 8 měsíců ago

    Zapékané brambory jsou další naše oblíbené jídlo. 🙂 Navíc variabilní. Člověk může náplň obměňovat podle toho, co nabídne lednice.

  3. Kristýna Štírová 8 měsíců ago

    Moje oblíbené. Já tam teda dávám ještě hodně cibule a hodně česneku. U nás v jídelně tam dávají navíc ještě nějaké speciální koření a to mě teda taky hodně baví. Když je tam mají na obědovém menu, tak si do papírové tašky většinou nechám zabalit ještě jednu porci navíc na doma, abych si to dala i tam. 🙂

  4. Lenka Hudečková 8 měsíců ago

    Miluji je, samozřejmě bez cibule, tu do nich nedávala ani moje maminka 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account