Tvarohové sýrové lívance

Vytisknout recept
Skvělá je i verze s míchanými vajíčky a lososem.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 20 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g polotučného tvarohu nebo riccoty
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 celá vejce
  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta
  • ½ sáčku – asi 6–8 g – prášku do pečiva
  • 1 lžička rozpuštěného másla
  • špetka soli

Na ozdobu podle slané nebo sladké verze:

  • Rukola polníček, baby špenát
  • Čerstvý sýr
  • Čedar modrý sýr
  • Kvalitní tyrolská šunka nebo pancetta italská zauzená slanina
  • Oříšky semínka, klíčky
  • ×
  • Oblíbená domácí marmeláda
  • Čerstvé ovoce mražené nebo mrazem sušené ovoce
  • Bylinky
  • Tvaroh jogurt, crème fraîche, šlehačka
  • Moučkový cukr
  • Čokoláda kakao, …

Instrukce

  • V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko a vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem; v případě slané verze těsto osolte lžičkou soli.
  • Nechte těsto 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto začalo mírně kynout. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.
6 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 12 měsíců ago

    Děkuji za inspiraci

  2. 5 stars
    Dobrý recept. Ráda vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, ale to by musel manžel u nás zkusit, já na tohle moc nejsem… přepošlu mu recept, díky

  4. Zajímavá alternativa, která by mne asi jen tak nenapadla.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account