Zapečené (Francouzské) brambory

Vytisknout recept
Rychkovka, při které využijete zbytky potravin, třeba od svátků.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 8 vařených brambor
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 150 g uzeného masa či uzeniny
  • 150 g eidamu
  • 3 celá vejce
  • plnotučná hořčice
  • sůl a pepř
  • kousek červené kapie sterilovaný hrášek, zelené bylinky, pórek...

Instrukce

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • Dáme jí na pánev se lžící sádla, orestujeme.
  • Přihodíme pokrájené uzené či uzeninu, spolu chvilenku osmažíme.
  • Vařené brambory nakrájíme na kostičky, dáme do mísy.
  • K bramborám přidáme maso s cibulkou, případně červenou kapii, sterilovaný hrášek.
  • Přisolíme, opepříme, dáme lžíci hořčice a vyklepneme do mísy i celá vajíčka.
  • Vše lehce promícháme a dáme do zapékací mísy, kterou jsme předtím vymazali sádlem.
  • Podáváme ideálně se zeleninovým salátem či sterilovanou okurkou.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrota, také udělám.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Kdo by neznal a nemiloval 😀

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Tako občas zpracuji vše, co nám zbylo podobným způsobem. Ideální možnost.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account