Batátové scones s čokoládou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 21 minutes
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 1 hrnek Špaldová mouka
  • 1 hrnek Ovesná mouka
  • 1 lžíce Prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 hrnek Batátové pyré
  • 1/3 hrnek Javorový sirup
  • 1 lžička Vanilkový extrakt
  • 1/4 hrnek Kokosový olej
  • 50 g Hořká čokoláda

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokud nemáte již připravené, upečeme si zhruba jednu středně velkou sladkou bramboru doměkka, necháme zchládnout. Rozmixujeme v hladké pyré.  V míse smícháme špaldovou mouku s ovesnou, práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí. V menší misce prošleháme batátové pyré s javorovým sirupem, vanilkovým extraktem, roztopeným kokosovým olejem a nalámanou hořkou čokoládou. Tekutou směs vlijeme k sypké a pomocí rukou zpracujeme v tužší těsto. Pokud by nechtělo držet pohromadě, přidejte pár lžic horké vody či pyré.  Těsto vyválíme v silnější plát a vykrajujeme libovolný tvar. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme roztopeným kokosovým olejem, aby nebyly suché a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account