Panna Cotta - lehký dezert, po kterém se budete olizovat

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 5 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 ks Panna Cotta - sáček Dr. Oetkera
  • 250 ml Šlehačka
  • 250 ml Mléko
  • Ovoce na přeliv

Instrukce

  • Panna Cottu jsem zatím dělala ze sáčku, přijde mi to jednodušší a taky se přiznám, že plátkovou želatinu neumím používat. Zkusila jsem to jednou a nepodařilo se, od té doby tomu nevěřím 🙂
     
    Dle návodu na sáčku dáte vařit jednu šlehačku a 150 ml mléka, které musíte stále míchat.
     
    Ve 100 ml studeného mléka si rozmícháte prášek ze sáčku a když se šlehačka s mlékem začne vařit, vlijete do toho a stále mícháte, necháte povařit asi minutu.
     
    Pak slijete do skleniček a nejméně 2 hodiny necháte vychladnout. To dělám nejprve třeba na okně, později dám do ledničky.
    Nakonec můžete hotový dezert vyklepnout na talířek a ozdobit nebo přímo v misce.
     
    Ovoce si dáte do hrnce a krátce povaříte. Můžete malinko osladit třtinovým cukrem. Horké přelijeme na Panna Cottu.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account