Bulky na domácí hamburgery

Vytisknout recept
Tento recept jsem dostala od své kamarádky a od té doby už hotové bulky na hamburgery nekupujeme 🙂
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova kynuté, pečivo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 ks větších bulek
Kalorie 130
Uvařila KateřinaNěmečková

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 280 ml vlažné vody
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 vejce
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • sezamová semínka na posypání

Instrukce

  • Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem. Přidáme jedno celé vajíčko, druhé rozšleháme a do těsta dáme jen půlku, druhou si necháme na potření bulek. Do mísy přidáme vodu a olivový olej a hnětačem zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Necháme ho hodinu kynout. Poté přendáme těsto na vál a rozdělíme ho na 8 bulek. Uděláme je spíše placatější (v troubě dost vyběhnou), dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme na 180° asi 20 minut.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 130kcal | Tuky: 3g | Protein: 4g | Cukry: 21g
1 Komentář
  1. 5 stars
    Vypadají krásně. Někdy určitě vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account