Bulky na domácí hamburgery
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 280 ml vlažné vody
- 6 lžic olivového oleje
- 1 sáček sušeného droždí
- 2 vejce
- 3 lžičky soli
- 2 lžičky krupicového cukru
- sezamová semínka na posypání
Instrukce
- Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem. Přidáme jedno celé vajíčko, druhé rozšleháme a do těsta dáme jen půlku, druhou si necháme na potření bulek. Do mísy přidáme vodu a olivový olej a hnětačem zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Necháme ho hodinu kynout. Poté přendáme těsto na vál a rozdělíme ho na 8 bulek. Uděláme je spíše placatější (v troubě dost vyběhnou), dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme na 180° asi 20 minut.
Vypadají krásně. Někdy určitě vyzkouším.