Gobetti rigati s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi

Vytisknout recept
Semolinové těstoviny mají velmi všestranné využití, vyzkoušejte je na řecký způsob.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Klíč. slova těstoviny
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Gobetti rigati
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 400 g sýru halloumi nakrájeného na špalíčky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1/2 citrónu
  • čerstvá máta nakrájená nadrobno
  • 1 lilek nakrájený na malé kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 200 g uvařené cizrny
  • 150 g plátků černých oliv
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte. Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem. Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.

Notes

1 Komentář
  1. 5 stars
    Skvělý recept. Někdy musím vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account