Telecí plátky na houbách

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrnek Houby
  • 3 lžíce Olej
  • Sůl, pepř
  • 1/2 l Hovězí vývar
  • Instantní jíška

Instrukce

  • Telecí kýtu si nakrájíme na plátky, které naklepeme paličkou na maso. Stačí lehce, neboť je to maso křehké. Poté osolíme a opepříme, rukou hezky koření vetřeme do masa.
    Cibuli si nakrájíme na jemno. Sušené houby si včas namočíme do studené vody, pokud jsme zapomněli, tak je přelijeme teplou vodou, rychleji změknou.
    Do tlakového hrnce dáme olej a pak na něm orestujeme cibuli. Pokládáme na to plátky masa, aby se zatáhly. Otočíme je, když jsou zatažené, vsypeme houby i s trochou vody a nakonec zalijeme horkým vývarem. Vše promícháme a tlakový hrnec na 25 minut uzavřeme,
    necháme dusit.
    Poté hrnec otevřeme, plátky masa vyndáme do misky a omáčku podle chuti a potřeby zahustíme. Já jsem dneska použila instantní jíšku.
     
    Podáváme s rýží.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account