Omeleta s dýní, šalvějí a sýrem

Vytisknout recept
 
 
Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba deset minut.

V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.

1lžíce - olivový olej
1ks - cibule (malá, červená, najemno)
600g - dýně (dužina, na kostičky)
1hrst - šalvěj (lístky, nahrubo)
6ks - vejce (zlehka pošlehané)
100g - sýr (tvrdý, nastrouhaný - typ ementál)
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account