Řecké souvlaki s grilovanou zeleninou a bulgurem

Vytisknout recept
1/ Smícháme mleté kuřecí maso s pepřem, solí, smetanou, koření a sušeným česnekem. Pořádně vše promácháme a budeme se snažit udělat malé válečky, které napícháme na špejle. Potom maso dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Nejlépe ze začátku na vysoký stupeň a potom troubu snížit na 180 °C. Asi tak 30 – 40 minut.
2/ Mezitím si připravte zeleninu, kterou nakrájejte na kousky a buď orestujte na olivovém oleji v pánvi, nebo grilovací pánvi. Také ji můžete dát do kontaktního grilu po plátkách nebo 15 minut před dopečením masa přidat do trouby k masu. 
3/ Z řeckého jogurtu a nastrouhané vyždímané okurky si můžete připravit domácí tzatziki, okořeňte, přidejte sušený česnek a kapku citronové šťávy. Podávat můžete s uvařeným bulgurem nebo pita chlebem. 
 
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy. 
1ks - Cuketa
1ks - Lilek
2ks - 2 druhy papriky
250g - Cherry rajčata
1ks - Červená cibule
250g - Kuřecí steak bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
2–3lžíce - Zakysaná nebo normální smetana
1lžička - Oregano
1lžička - Pepř a sůl
1lžička - Tymián, římský kmín, sušený česnek, můžete přidat i pískavici
1ks - Řecký jogurt
1/2ks - Okurka
1ks - Pita nebo bulgur
1kapka - Citronová šťáva
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila ReceptyMonika

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account