Opilé třešně

Vytisknout recept
Tímto způsobem si můžete připravit i jiný druh ovoce , nebo směs ovoce.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • K přípravě
  • 1 kgtřešní
  • 500 mlvodky - podle potřeby i více
  • 80 mlcitronové šťávy
  • 300 gpískového cukru - podle sladkosti třešní možno více

Instrukce

  • Omyté třešně nasypte do sklenice, prosypávejte je cukrem a zakápněte citronovou šťávou.
  • Pak třešně zalijte alkoholem, aby alkohol převyšoval ovoce alespoň o 2 cm.
  • Sklenici uzavřete víčkem a uskladněte minimálně na dva týdny na chladném a tmavém místě. Občas protřepejte.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Toto jsem kdysi dělala z různého ovoce. Říkali jsme tomu boule.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zase cukr, tak to není nic pro mě… místo cukru podle možností přidávám čekankový sirup, ale ne všude se hodí…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account