Joli – datlové hrudky, nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Vytisknout recept
Mandle den před konzumací zalijte vařící vodou, promíchejte, slijte a znovu je zalijte vařící vodou a nechte 10 minut odstát. Pak slijte a oloupejte. Po opláchnutí je znovu zalijte nejlépe vždy čistou vodou bez chlóru a nechte namočené přes noc. Před použitím slijte vodu a mandle opláchněte. Tímto je zbavíte držáků výživných látek, které se potom mohou plnohodnotně vstřebat do vašeho těla. Vysušte je čistou utěrkou a rozmixujte.
Sušené datle pomelte na masovém mlýnku do mísy. Přidejte najemno nastrouhanou kvalitní čokoládu, mandle a máslo a čistýma rukama promíchejte. Těsto dejte do lednice na půl hodiny odpočinout.
Ve svých dlaních si vytvořte hrudku či kuličku a pak je obalte v čerstvě nasucho namletých vlašských ořeších.
Joli – datlové hrudky si uchovávejte ve skleněné míse a v lednici do snědení.
Dobrou chuť*heart*
Upozornění: Pokud milujete svou slinivku a střevo, nepijte k nim kávu! Mléčný tuk s kávou není prospěšný pro naše zdraví.
200g - mandle
600g - datle vypeckované
100g - čokoláda 90 %
400g - máslo
300g - vlašské ořechy
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Cukroví
Uvařila Jolana Vavrečková Janišová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account