165

Kremrole

Vytisknout recept
Do mísy dáme mouku, ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, přidáme žloutek a vodu.
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny odležet v lednici.
Těsto si rozdělíme na dva díly,každý díl vyválíme na placku o síle asi 2 mm, šířka 2 cm. Natáčíme na trubičky a před pečením můžeme potřít vajíčkem. Já je nepotírala, proto jsou světlé.
Pečeme asi 15 minut
 
Trubičky můžete plnit klasicým bílkovým krémem či jiným...Pudinkovým, šlehačkovým (plnit před podáváním)
trubičky jsou hned křehké! opatrně plnit. Chut kremrolý se sněhem je totožný s klasickými!!
 
Bílkový krém:
3 bílky, špetka soli, 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru.
Cukr s vodou svaříme na cukrový rozvar. Vaří se to delší dobu, hotovo je, když do rozvaru namočíme očko z drátku a vyfouknete bublinky. Necháme na mírném ohni a vyšleháme skoro do tuha bílky a zašleháme rozvar. Šlehejte tak dlouho dokud není sníh studený. Můžete šlehat nad mísou se studenou voudou. Sníh můžete na pár minut dát do lednice a pak plnit, zamezíte tím vytékání sněhu.
1ks - Tuk na pečení
1ks - Žloutek
350g - Hladká mouka
1dcl - Studená voda
příprava - 10 + 120
vaření - 15
Kategorie Cukroví
Uvařila Patricie Podaná

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account