Kremrole

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 2 hours 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila Patricie Podaná

Ingredience

  • 1 ks Tuk na pečení
  • 1 ks Žloutek
  • 350 g Hladká mouka
  • 1 dcl Studená voda

Bílkový krém:

  • 3 ks Bílky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Voda
  • 1 hrnek Cukr

Instrukce

  • Do mísy dáme mouku, ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, přidáme žloutek a vodu.
    Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny odležet v lednici.
    Těsto si rozdělíme na dva díly, každý díl vyválíme na placku o síle asi 2 mm, šířka 2 cm. Natáčíme na trubičky a před pečením můžeme potřít vajíčkem. Já je nepotírala, proto jsou světlé.
    Pečeme asi 15 minut
     
    Trubičky můžete plnit klasickým bílkovým krémem či jiným...Pudinkovým, šlehačkovým (plnit před podáváním)
    trubičky jsou hned křehké! opatrně plnit. Chuť kremrolí se sněhem je totožný s klasickými!!
     
    Cukr s vodou svaříme na cukrový rozvar. Vaří se to delší dobu, hotovo je, když do rozvaru namočíme očko z drátku a vyfouknete bublinky. Necháme na mírném ohni a vyšleháme skoro do tuha bílky a zašleháme rozvar. Šlehejte tak dlouho dokud není sníh studený. Můžete šlehat nad mísou se studenou vodou. Sníh můžete na pár minut dát do lednice a pak plnit, zamezíte tím vytékání sněhu.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account