![](https://www.zenysro.cz/images/recipe/10948/main.jpg)
Dýňové burgery s cizrnou
- Nejdříve připravte dýňové pyré. Dýni nakrájejte na kousky, vydlabejte a poté dejte na plech vyložený pečicím papírem. Promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem a dejte péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
- Upečenou dýni poté rozmixujte s 4 lžícemi vody do hladka. Vodu případně přidejte, aby se vám pyré dobře mixovalo. Dýni můžete také vidličkou rozmačkat na kaši.
- Ovesné vločky a cizrnu rozmixujte najemno, cibuli a česnek nakrájejte na velmi malé kousky. Ve velké míse pak vše smíchejte, přidejte dýňové pyré, sůl a koření. Pořádně promíchejte a dejte do lednice na půl hodinky odpočinout. Během té doby do sebe vločky nasají všechnu tekutinu a těsto hezky ztuhne.
- Z připravené hmoty vytvarujte placičky a na trošce oleje je opečte z obou stran dozlatova.
- Bulku potřete majonézou, poklaďte listy římského salátu, plátky rajčat a kroužky červené cibule. Dobrou chuť! 🙂