Dýňové burgery s cizrnou

Vytisknout recept
Dýně je hlavně hvězdou podzimu a v létě na ni nemáme ani pomyšlení, ale pokud na ni i teď v obchodech přece jenom narazíte, zkuste tyhle dýňové burgery. Díky dýňovému pyré jsou krásně šťavnaté, římský kmín v nich krásně voní a cizrna příjemně zasytí. Chutnají tak dobře, že je dobře užijete vlastně kdykoliv, kdy na ně přijde chuť – vždyť příležitost na burgery se najde vždycky. Dejte je do nějaké domácí bulky, ty potřete rozmačkaným avokádem nebo majonézou, přidejte zeleninu, pár plátků červené cibule a na maso si ani nevzpomenete!
Postup:
  1. Nejdříve připravte dýňové pyré. Dýni nakrájejte na kousky, vydlabejte a poté dejte na plech vyložený pečicím papírem. Promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem a dejte péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
  2. Upečenou dýni poté rozmixujte s 4 lžícemi vody do hladka. Vodu případně přidejte, aby se vám pyré dobře mixovalo. Dýni můžete také vidličkou rozmačkat na kaši.
  3. Ovesné vločky a cizrnu rozmixujte najemno, cibuli a česnek nakrájejte na velmi malé kousky. Ve velké míse pak vše smíchejte, přidejte dýňové pyré, sůl a koření. Pořádně promíchejte a dejte do lednice na půl hodinky odpočinout. Během té doby do sebe vločky nasají všechnu tekutinu a těsto hezky ztuhne.
  4. Z připravené hmoty vytvarujte placičky a na trošce oleje je opečte z obou stran dozlatova.
  5. Bulku potřete majonézou, poklaďte listy římského salátu, plátky rajčat a kroužky červené cibule. Dobrou chuť! 🙂
PS: Burgery ze zeleniny jsou stejně super. Už jste zkoušeli tyhle burgery z červené řepy 
 
0,5ks - Dýně
100g - Ovesné vločky
200g - Cizrna
1lžička - Římský kmín
1lžíce - Olivový olej
1ks - Cibule
1,5lžíce - Sůl
0,5lžíce - Pepř
1lžička - Kurkuma
4ks - Hamburger bulka
2ks - Rajča
4lžíce - Majonéza nebo avokádo
4plátek - Salát
1ks - Červená cibule
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila TerezaLangmajerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account