Moje první špaldová bábovka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 1/2 hrnek Špaldová mouka
  • 1 hrnek Kokos
  • 1/2 hrnek Třtinový cukr
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1/2 hrnek Slunečnicový olej
  • 1 hrnek Mléko mírně nahřáté
  • 3 ks Vejce

Instrukce

  • Nechala jsem se zlákat mou velkou inspiroženou Slávkou Fran. a změnila jsem trochu ingredience v receptu - zdravé za ty běžné... Takže polohrubou mouku jsem nepoužila, ale špaldovou celozrnnou, je moc dobrá...Třtinový cukr používám již delší dobu 🙂
     
    Postup prací: Nejprve dáme do mísy všechny suché ingredience a promícháme, pak přidáme olej, mírně ohřáté mléko (dávám do MVT na 30 sec) a nakonec celá vejce. Vše promícháme a vlijeme do formy...Tu jsme vymazali máslem nebo olejem a vysypali strouhankou 🙂
     
    Peču prvních 5 min. na 200°C, pak asi 30 min. na 170°C - záleží na troubě a způsobu pečení.
     
    Bábovka je jemná a moc chutná :-). Na přízdobu jsem si došla ven natrhat fialky a sedmikrásky, použila jsem lžíci zakysané smetany.
     
    Dobrou chuť a Slávi, Tobě velký dík, přeje Hudlenka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account