Moje první špaldová bábovka
Ingredience
- 1 1/2 hrnek Špaldová mouka
- 1 hrnek Kokos
- 1/2 hrnek Třtinový cukr
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1/2 hrnek Slunečnicový olej
- 1 hrnek Mléko mírně nahřáté
- 3 ks Vejce
Instrukce
- Nechala jsem se zlákat mou velkou inspiroženou Slávkou Fran. a změnila jsem trochu ingredience v receptu - zdravé za ty běžné... Takže polohrubou mouku jsem nepoužila, ale špaldovou celozrnnou, je moc dobrá...Třtinový cukr používám již delší dobu 🙂 Postup prací: Nejprve dáme do mísy všechny suché ingredience a promícháme, pak přidáme olej, mírně ohřáté mléko (dávám do MVT na 30 sec) a nakonec celá vejce. Vše promícháme a vlijeme do formy...Tu jsme vymazali máslem nebo olejem a vysypali strouhankou 🙂 Peču prvních 5 min. na 200°C, pak asi 30 min. na 170°C - záleží na troubě a způsobu pečení. Bábovka je jemná a moc chutná :-). Na přízdobu jsem si došla ven natrhat fialky a sedmikrásky, použila jsem lžíci zakysané smetany. Dobrou chuť a Slávi, Tobě velký dík, přeje Hudlenka