![](https://zenysro.cz/wp-content/uploads/2022/06/kečup-Otma-Gurmán-Jemný_recept-smaženka-s-pestem-z-medvědího-česneku02-150x150.jpg)
Snadná a rychlá pochoutka pro letní dny: Smaženka s pestem z medvědího česneku
Ingredience
Ingredience:
Příloha:
- 4 plátky chleba
- 1 lžička pesta z medvědího česneku
- 1 lžíce másla
- 100 g strouhaného parmazánu
- 3 vajíčka
- 1 lžíce zelených oliv
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Dip:
- 4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
- 1 jarní cibulka
- 1 snítko petrželky
- mořská sůl dle chuti
Instrukce
- Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba.
- Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle.
- Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
- Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem.
- Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté.
- Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka).
- Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku.
- Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.