Snadná a rychlá pochoutka pro letní dny: Smaženka s pestem z medvědího česneku

Vytisknout recept
Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2
Uvařila Vendula Hlaváčková

Ingredience

Ingredience:

    Příloha:

    • 4 plátky chleba
    • 1 lžička pesta z medvědího česneku
    • 1 lžíce másla
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 3 vajíčka
    • 1 lžíce zelených oliv
    • 1 lžíce olivového oleje
    • špetka soli

    Dip:

    • 4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
    • 1 jarní cibulka
    • 1 snítko petrželky
    • mořská sůl dle chuti

    Instrukce

    • Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba.
    • Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle.
    • Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
    • Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem.
    • Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté.
    • Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka).
    • Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku.
    • Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.
    0 Komentářů

    Napište komentář

    ©2024 Ženy s.r.o.

    nebo

    Přihlášení

    nebo    

    Zapomenuté heslo

    nebo

    Create Account