Dýňový perník

Vytisknout recept
Dýně chutná naslano i nasladko. Recept na dýňový perník, který voní skořicí, hřebíčkem a vanilkou, určitě potěší.
Recept není můj, je převzatý od Averie Sunshine, je vyzkoušený a "lokalizovaný". A protože je prostě skvělý, musela jsem se s vámi o něj podělit:
Rozpis počítá s hrnkem o obsahu 200 ml. Celkové množství je akorát na chlebíčkovou formu anebo na malou kulatou formu (průměr 18 cm). Lze volně přepočítávat. Dýňové pyré viz můj předchozí recept.
V jedné míse smícháme suroviny na tvarohovou náplň: vejce, tvaroh, cukr a mouku.Ve druhé míse smícháme suroviny na těsto: nejprve vejce s cukrem, pak přidáme olej, dýňové pyré, jogurt a vanilkový extrakt. Pak přimícháme všechny sypké suroviny.
Formu vymažeme a vysypeme (silikonovou netřeba), nalijeme 2/3 těsta, navrstvíme tvarohovou náplň a na ni opatrně zbylou třetinu těsta.
Pečeme na 180°C (horkovzduch) cca 40 minut. Tvaroh v koláči by neměl být upečený dosucha, koláč by měl zůstat vláčný. Necháme vychladnout ve formě. Není na závadu, pokud se malinko srazí. 🙂 Dobrou chuť!
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 37 minutes
Uvařila VendulaStillerová

Ingredience

  • TĚSTO
  • 1-2 ks Vejce
  • 1 hrnek Dýňové pyré
  • 1/2 hrnek Třtinový cukr
  • 1/4 hrnek Bílý cukr
  • 1/4 hrnek Olej
  • 1/4 hrnek Zakysaná smetana nebo jogurt
  • 2 lžička Vanilkový extrak
  • 1 lžička Mletá skořice
  • 1/2 lžička Mletý muškátový oříšek/květ
  • 1 lžička Mletý hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Hladká mouka
  • 1/2 lžička Jedlá soda
  • 1/2 ks Prášek do pečiva
  • TVAROHOVÁ NÁPLNˇ
  • 1-2 ks Vejce
  • 120 g Tvaroh
  • 1/4 hrnek Cukr
  • 3 lžíce Hladká mouka

Instrukce

  • ks - Dýňové těsto:1ks - Velké vejce1hrnek - Dýňové pyré1/2hrnek - Třtinový cukr1/4hrnek - Bílý cukr1/4hrnek - Olej1/4hrnek - Zakysaná smetana nebo jogurt2lžička - Vanilkový extrakt1lžička - Mletá skořice1/2lžička - Mletý muškátový oříšek/květ1špetka - Mletý hřebíček1špetka - Sůl1hrnek - Hladká mouka1/2lžička - Jedlá soda1/2lžička - Prášek do pečivaks - Tvarohová náplň:1ks - Velké vejce120g - Tvaroh1/4hrnek - Cukr3lžíce - Hladká moukapříprava - 40 minutvaření - 15 minut
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account