Cuketový "dort"

Vytisknout recept

Dostali jsme ze zahrádky cuketu, a tak dneska jsem z ní udělala

teplý oběd (lze jíst i studené ke svačině nebo večeři).

Cuketu jsem oloupala a nakrájela na širší kusy, posolila a nechala vyplakat.

Asi půl hodiny.

Mezitím jsem si nahrubo nastouhala Eidam a také šunkáček, každý do jiné mísy.

Když cuketa pustila vodu, tak jsem kousky omyla a taktéž nastrouhala do další mísy.

Z cukety jsem ještě vymačkala přebytečnou vodu, pak přidala mouku s prdopečem,

vejce, majoránku, tymián, sůl (ne moc), pepř a prolisovaný česnek.

Vše jsem promíchala, přidala olej, potom salám a nakonec jsem vmíchala sýr.

Těsto jsem přendala do formy na dort, vyložené pečícím papírem a dala do předehřáté

trouby na 5 minut na 200°C a potom jsem stáhla na 170°C a pekla jsem asi 45 minut.

Každý si musí určit pečení podle své trouby.

Povrch "dortu" je nakonec zlatý a špejle píchnutá do těsta, by neměla lepit.

Nakonec dozdobíme zelenou natí a podáváme se salátem bramborem nebo

jako u nás s rajčaty a okurkou (také vše od přátel ze zahrádky)

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - cuketa
200g - sýr tvrdý vcelku
250g - šunkový salám
4ks - vejce
4+stroužek - česnek
1ks - prášek do pečiva
1,5hrnek - špaldová mouka celozrnná
1dcl - olej
ks - bylinky, sůl, pepř, koření - dle sebe
příprava - 30
vaření - 45+
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account