Dýně chutná naslano i nasladko. Recept na dýňový perník, který voní skořicí, hřebíčkem a vanilkou, určitě potěší.Recept není můj, je převzatý od Averie Sunshine, je vyzkoušený a "lokalizovaný". A protože je prostě skvělý, musela jsem se s vámi o něj podělit:Rozpis počítá s hrnkem o obsahu 200 ml. Celkové množství je akorát na chlebíčkovou formu anebo na malou kulatou formu (průměr 18 cm). Lze volně přepočítávat. Dýňové pyré viz můj předchozí recept.V jedné míse smícháme suroviny na tvarohovou náplň: vejce, tvaroh, cukr a mouku.Ve druhé míse smícháme suroviny na těsto: nejprve vejce s cukrem, pak přidáme olej, dýňové pyré, jogurt a vanilkový extrakt. Pak přimícháme všechny sypké suroviny.Formu vymažeme a vysypeme (silikonovou netřeba), nalijeme 2/3 těsta, navrstvíme tvarohovou náplň a na ni opatrně zbylou třetinu těsta.Pečeme na 180°C (horkovzduch) cca 40 minut. Tvaroh v koláči by neměl být upečený dosucha, koláč by měl zůstat vláčný. Necháme vychladnout ve formě. Není na závadu, pokud se malinko srazí. :) Dobrou chuť!