Škubánky z bramborové kaše

Vytisknout recept
Rychlá obměna, když zbyla br. kaše a vy máte chuť na něco sladkého.
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • bramborová kaše zbytek
  • 1 celé vejce
  • špaldová mouka
  • případně špetka soli
  • sádlo na smažení
  • mletý mák moučkový cukr

Instrukce

  • Do zbylé bramborové kaše vyklepneme jedno vajíčko a přidáme zhruba 2 vrchovaté lžíce špaldové mouky.
  • Důkladně promícháme.
  • Na pánev dáme kousek sádla a po chvíli lžící klademe kousky bramborové "hmoty".
  • Pěkně ze všech stran opečeme.
  • V mističce smícháme mletý mák s moučkovým cukrem a opečené škubánky tímto posypeme.
10 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 11 měsíců ago

    Škubánky jsem nikdy nedělala, určitě vyzkouším. Děkuji za tip na recept!:)

  2. NelaVávrová 11 měsíců ago

    Neveděla jsem, že jdou i z bramborové kaše. Děkuji.

  3. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Také jsem je už dlouho nedělala. A s mákem jsou super,

  4. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    jé, ty jsem už hodně dlouho nedělala, měla bych… to by asi i Vojtíkovi chutnalo…
    zítra vaří děda – kuřecí, br. kaši a zeleninu… a pak by klidně mohly být škubánky 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

      No hele, já si na to vzpomněla minulý pátek, kdy jsem už třetí den na br. kaši neměla chuť, navíc nebyly už ani karbanátky. Škubánky měl vždy hodně rád náš děda, babička je v době mého dětství dělávala docela často. No a já jsem si hodně pochutnala a příště jistě udělám znovu.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account