Risotto s medvědím česnekem

Vytisknout recept
V této variantě se mísí aroma medvědího česneku s lehkou chutí bílého vína.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g máslo
  • sůl
  • 1 hrst strouhaný parmazán
  • 1 ks šalotka
  • zeleninový vývar
  • 150 ml bílé víno - suché
  • 300 g rýže carnaroli na rizoto
  • 3 hrst medvědí česnek listy

Instrukce

  • V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně zalijte vínem, které nechte úplně vyvařit - dodá pokrmu skvělou chuť. Pomocí naběračky přidávejte vývar, vždy po pár mililitrech. Nejprve stačí dvě naběračky, které nechte vyvařit a poté opět přilijte. Risotto nesmí být moc zalité a vaří se pomalu, proto od něj neodcházejte. Vařte takto asi 20 minut, dokud není rýže na skus. V posledních 2 minutách přidejte nasekaný medvědí česnek, osolte a risotto odstavte. Posypejte parmazánem a podávejte.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    i když vím, že už roste medvědí česnek, tak bohužel, jsem se na jeho sběr nedostala 🙁

  2. Super, musíme se o víkendu vypravit do okolí a zjistit, jak na tom medvědí česnek letos je.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account