Cibulový dip

Vytisknout recept
Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už nechcete u pohádek kromě cukroví pojídat klasické chlebíčky nebo slané tyčinky a řídíte se heslem za málo peněz hodně muziky, zkuste náš tip na cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že si ho připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, které se v kupovaných dipech mohou objevit, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky. Doporučujeme Cyrilovy brambůrky nebo Strážnické brambůrky od Petra Hobžy, které mají značku Klasa.
Postup:
  1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá až nahnědlá.
  2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.
TIP! Když se řekne kvalitní žervé, napadne nás Jaroměřické žervé a Kozí tvarohové žervé Sedlák. Oba výrobky uspěly také v soutěži Regionální potravina.
                                 
3ks - větší cibule
220g - zakysaná smetana
60g - žervé
1lžíce - bílý vinný ocet
1lžíce - olivový olej
hrst - kudrnková petržel
špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 30 minut
vaření - .
Kategorie Přílohy
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account