SALÁT S CIZRNOU, AVOKÁDEM A SÝREM FETA

Vytisknout recept
Luštěniny mají díky svému složení řadu příznivých účinků, a to zejména na kardiovaskulární systém a trávicí trakt. Jejich pravidelná konzumace přispívá také k prevenci vzniku nádorových onemocnění a snižuje riziko vzniku diabetu II. typu a dalších onemocnění.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 250 g cizrny Bonduelle
  • 150 g zlaté kukuřice Bonduelle
  • 50 g sýra feta na posypání
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z půlky citronu
  • Pár kapek olivového oleje
  • Drcený pepř nejlépe barevný

Instrukce

  • Cizrnu scedíme a propláchneme studenou vodou. Pak ji smícháme s kukuřicí.
  • Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a nakrájenou dužinu přidáme k cizrně.
  • Promícháme, zakápneme citronem, přidáme rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.
  • Navrch nastrouháme sýr feta. Těsně před konzumací vše promícháme.
  • Podáváme s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.
  • DOBROU CHUŤ!
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account