ČOČKOVÉ BOLOGNESE

Vytisknout recept
Celkový obsah tuku v luštěninách je nízký, a to do 5 %. Výjimkou je sója, která obsahuje okolo 20 % tuku. Výhodou však je, že tuk obsažený v luštěninách má příznivé složení, a to díky vhodným mastným kyselinám a dalším látkám, které se v luštěninách vyskytují společně s tuky – např. fosfolipid lecitin nebo rostlinné steroly.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 střední cibule nakrájená na malé kousky
  • 1 střední mrkev jemně nastrouhaná
  • 2 plechovky čočky okapané a umyté (nebo 500 gramů vařené čočky)
  • 1 ½ lahve rajčatového protlaku nebo 3–4 plechovky
  • Mletý černý pepř
  • Čerstvé nebo sušené italské zelené bylinky např. bazalka, oregano, tymián, rozmarýn
  • 3 –4 polévkové lžíce lahůdkového sušeného droždí
  • volitelné, ale přidává příjemnou chuť a trochu krémovost
  • Sůl podle chuti
  • 1 balení celozrnných špageT

Instrukce

  • Předehřejeme pánev na středně vysokou teplotu, poté orestujeme cibuli
  • (na troše oleje, popř. možné bez oleje).
  • Po pár minutách přidáme nastrouhanou mrkev se špetkou soli a necháme
  • 5–10 minut vydusit.
  • Přidáme čočku, rajčatový protlak a bylinky. Vaříme několik minut a podle
  • chuti dochutíme trochou soli a pepře.
  • Na závěr přidáme lahůdkové sušené
  • droždí a podáváme čerstvé s uvařenými celozrnnými těstovinami. Na poslední 3 minuty můžeme přidat i několik hrstí baby špenátu.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account