CHLEBÍK S MAČKANOU DÝNÍ, HOŘČICÍ, PEČENÝM ZELÍM, JABLKY A LÍSKOVÝMI OŘECHY

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • kváskový chléb
  • 750 g dýně hokkaido
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice pokud nemáte hrubozrnnou, použijte dijonskou v polovičním množství
  • ½ jablka
  • 150 g červeného zelí
  • koření skořice, chilli, pepř, kardamom nebo perníkové koření
  • kokosový olej
  • uzený tempeh
  • lískové ořechy

Instrukce

  • Mačkaná dýně
  • Dýni nakrájejte na větší kostky, lehce omastěte olivovým olejem a pečte na pečícím papíru zhruba 20 minut na 200 °C.
  • Jakmile je dýně úplně měkká, vyjměte ji z trouby a vidličkou rozmačkejte na pastu.
  • Pár větších kousků není na škodu, ale cílem by měla být pomazánka, která má krémovou konzistenci a drží pohromadě.
  • V případě, že je vaše dýně sušší, přidejte trochu vody a oleje podle potřeby.
  • Vmíchejte hrubozrnnou hořčici a dosolte. Pamatujte, že na plátku chleba se chutě trochu stáhnou, můžete proto pomazánku udělat výraznější.
  • Pečené zelí
  • Zelí rozeberte na plátky a nakrájejte na trojúhelníčky o délce cca 5 cm.
  • Promíchejte s kořením, lžičkou kokosového oleje a solí.
  • Pořádně vše promasírujte a pečte v troubě, která je horká ještě po pečení dýně. Pečte do křupava.
  • Zdobení chleba
  • Jablko a tempeh nakrájejte na tenké plátky.
  • Tempeh můžete na pánvi krátce nasucho opražit pro výraznější chuť.
  • Na plátek opečeného chleba namažte silnou vrstvu mačkané dýně, ozdobte hojně zelím, tempehem, jablkem a zasypte nakrájenými lískovými ořechy.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Vyzkoušíme, uvidíme.

  2. Pokrm vypadá velmi lákavě, ale bude kolem toho asi dost práce na to, že manžel by to stejně nejedl…

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavý recept, hezky to vypadá 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account