Vánoční cukroví - Pracny

Vytisknout recept
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a ze všech surovin následně zpracujeme těsto. Necháme ho chvíli odpočinou. Následně si připravíme různé pracničkové formičky, které před naplněním těstem raději vymažeme rozpuštěným máslem.
Upečené cukroví necháme pár minutek ve formičkách a následně vyklopíme. Dle zvyklostí můžeme buď obalit v moučkovém cukru a nebo nechat jen tak.
Já loni nějak nebyla schopna pohledat ty správné formičky, tak jsem pracničky pekla v malých bábovičkách, nicméně ničemu to nijak nevadilo.
240g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
200g - máslo
120g - moučkový cukr
100g - mleté ořechy
1-2lžíce - holandské kakao
ks - kůra z jednoho citronu, mletá skořice, troška tlučeného hřebíčku
příprava - 15
vaření - 1hod - 2 hod
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account