Čočkový salát

Vytisknout recept
Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu. 
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.

6lžíce - Olivový olej
2lžíce - Sirup z agáve
2lžíce - Balzamikový ocet
2ks - Hruška
60g - Čočka
40g - Vlašské ořehchy
4ks - Jarní cibulka
2ks - Chilli paprička
1ks - Citron
120g - Rukola
4ks - Pošírovaná vejce
60g - Klíčky alfalfa
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Salát
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account