91

Krémová chřestová polévka

Vytisknout recept
Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Můžete je připravit téměř z jakékoliv zeleniny, ale na jaře využijte čerstvý chřest.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým vývarem z chřestu (např. tím, co nám zbyl z blanšírování) a metličkou vymícháme dohladka.
Blanšírovaný chřest pokrájíme na malé špalíčky (asi 1 cm), vhodíme je do polévky a krátce povaříme, poté rozmixujeme ponorným mixérem.
Pokud chceme polévku obzvlášť jemnou, ještě ji procedíme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme pokrájenými špičkami chřestu nebo bylinkami, pro ostřejší chuť čerstvě mletým pepřem nebo muškátovým oříškem.

600ml - Vývar z chřestu
15g - Máslo
15g - Celozrnná mouka
3-4ks - Chřest
příprava - 5 min.
vaření - 30 min.
Kategorie Polévka
Uvařila EvaGoldmannová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account