Salát s lososem

Vytisknout recept
Lososa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme. Z pomeranče vymačkáme šťávu.
Lososa dáme do misky a zalijeme šťávou z pomeranče a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 30 minut zakryté alobalem, poté alobal sundáme a pečeme dalších 15 minut.
Ledový salát a papriku nakrájím na menší kousky a dáme do mísy. Z vody, citrónové šťávy a trošky cukru vyrobíme sladkokyselou zálivku, kterou promícháme se zeleninou.
Salát servírujeme na talíři, posypeme semínky a na vrch přidáme kousky pečeného lososa. Zalijeme výpekem.
Podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.

200g - Losos
1ks - Pomeranč
špetka - Sůl, pepř
1ks - Ledový salát
1-2ks - Červená paprika,
špetka - Citrónová šťáva
lžíce - Slunečnicové nebo dýňové semínka
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Salát
Uvařila BarbaraHáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account