Ovocná bowle - nejen pro děti

Vytisknout recept
Oblíbená „mlska“ na dětských oslavách, ale pamatuji, že maminka jí dělávala pravidelně i na Silvestra.
Ideálně je vyrobit si jí zhruba s půldenním až denním předstihem.
Do větší, průhledné skleněné mísy si postupně vyklepneme kompotovaný ananas, mandarinky, případně třešně (ty bez nálevu, aby nám bowli zbytečně nezabarvil), můžeme lehce přisladit krupicovým cukrem, ne moučkovým, ten by nám bowli zkalil.
Přidáme čerstvě pokrájený kousek melouna a dále pak záleží již na nás, jaké ovoce použijeme. My přidáváme hroznové víno, pokrájené jahody, důkladně očištěné a pokrájené měsíčky pomeranče, kousky jablíčka. Na ozdobu je možné do mísy dát i pár koleček citronu či limetky.
Ovoce zlehka promícháme a zalijeme džusem dle našich preferencí. Dáme do ledničky, aby se chutě propojily. Při servírování můžeme na dno sklínek dát trošku ledu, případně ještě naředit perlivou minerální vodou. Vršek pak přizdobit snítkou máty.
Pro ty, co chtějí bowli v alkoholové verzi, není nic snadnějšího, než džus vyměnit za bílé víno a před podáváním ještě obohatit šampaňským či trochou vodky.
Foto ilustrační.
1ks - ananasový kompot kostky
1ks - mandarinkový kompot
1ks - kompotované třešně
ks - čerstvé ovoce dle sezony:
ks - meloun, hroznové víno, jahody
ks - jablíčka, pomeranče, citron
ks - krupicový cukr na doslazení
ks - máta na ozdobu
1 - 1,5 l - ovocný džus dle preferencí
ks - případně perlivá minerální voda a led
ks - do verze pro dospělé:
ks - bílé víno, šampaňské, případně vodka
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Nápoje
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account