LÁMANÁ RAW ČOKOLÁDA

Vytisknout recept
Recept jsem od té doby vyladila tak, že vám teď vyjde přesně na tvar plechu do trouby a vyrobíte si tak čokoládu o minimálně 640 gramech. Na 645 gramů čokolády potřebujete jen 125 gramů kakaového másla a 80 gramů kakaového prášku. Další ingredience už najdete přímo v receptu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 1 plech
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g RAW kešu ořechů
  • 150 g bio datlí
  • 100 g bio rozinek
  • 40 g drcených kakaových bobů v nektaru
  • 125 g kakaového másla
  • 80 g kakaového prášku
  • 15 ml kokosového nektaru
  • špetka himalájské soli

Instrukce

  • Rozehřejte kakaové máslo ve vodní lázni.
  • Jakmile je kakaové máslo roztavené, přidejte kakaový prášek a sůl.
  • Mícháním vytvořte tekutou čokoládu.
  • Položte na plech pečící papír a nalijte na něj celý objem čokolády tak, aby se rozprostřela na většinu plechu.
  • Nasypte na čokoládu pokrájené kešu, nasekané datle, rozinky, drcené kakaové boby (budou v čokoládě krásně křupat), či jiné ingredience, které máte rádi. Vyzkoušet můžete i lyofilizované ovoce. Případně i čerstvé, pokud budete čokoládu jíst hned.
  • Nechte čokoládu zhruba 15 minut ztuhnout v chladu.
  • Čokoládu nalámejte. Uchovávejte ideálně ve skleněné nádobě v lednici.
5 Komentářů
  1. dobrá mlska 🙂

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    dobrou chuť 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account