Domácí Lučina krok za krokem

Vytisknout recept

Jen málo ingrediencí potřebujete na výrobu domácí lučiny.

Jogurt smícháme v míse se zakysanou smetanou a osolíme (já používám svoji bylinkovou sůl).

Připravíme si vhodný hrnec nebo mísu, kam se vejde cedník, aby mohl odkapávat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pokryjeme plátnem, vysypeme sem připravenou "směs"

a plátno zamotáme nahoru.

Vložíme do lednice a necháme nejméně 24 hodin odkapávat.

Vznikne zde asi hrnek syrovátky, kterou já nevylévám, ale ráda ji vypiju.

Poté již hotovou lučinu přendáme do misky nebo krabičky.

Můžete také zamíchat červenou papriku nebo česnek, ale my máme rádi

"bílou čistou" lučinu. Ta se dá potom použít i jako hodně

hustá hmota třeba do lívanců,

buchet. Manžel ji má rád na chleba pokapanou medem.

Z množství jednoho jogurtu v akci (13 Kč) a jedné zakysanky (13 Kč), vyrobíte přes

300 g Lučiny, což se proti koupené rozhodně vyplatí.

Já ji ráda snídám na křehkém plátku chleba posypané pažitkou

nebo řeřichou z vlastní "zahrádky"

 

Hudlenka


500g - hustý bílý jogurt řeckého typu
200ml - zakysaná smetana
ks - sůl, bylinky
příprava - 5
vaření - 0
Kategorie Přílohy
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account