Čokoládová panna cotta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila MarieVeselá

Ingredience

  • 2 lžička Jemně mletá želatina
  • 500 ml Smetana
  • 50 g Cukr moučka
  • 100 g Tmavá čokoláda
  • Slunečnicový olej na vymazání
  • Maliny a borůvka na podávání

Instrukce

  • Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo dokud želatina neabsorbuje vodu.
    Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu.
    Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem.
    Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.
    Dobrou chuť a skvělé mlsání! 😀

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account