Kuskus s granátovým jablkem

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Instantní kuskus 250 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Granátové jablko 1 ks
  • Piniové oříšky 50 g
  • Menší salátová okurka 1 ks
  • Velmi kvalitní olivový olej 4 lžíce
  • Med 1 lžička
  • Bílý balzamikový ocet nebo citronová šťáva 2-3 lžíce
  • Čerstvá máta 2 větší snítky
  • Čerstvě mletý pepř
  • špetka mleté skořice
  • sůl

Instrukce

  • Kuskus zalijeme 300 ml vroucí osolené vody a necháme odstát 5 minut.
  • Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, z půlky granátového jablka vyjmeme semena, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražíme.
  • Na dvou lžících rozpáleného oleje osmahneme cibuli, přimícháme med a ocet, pánev odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) vmícháme 2 lžíce oleje. Kuskus se nesmí lepit a má mít "vzdušnou" strukturu. Potom vmícháme zbylé ingredience - zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okorku a granátové jablko. Kuskus osolíme, opepříme a dochutíme špetkou skořice.
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 8 měsíců ago

    5 stars
    Také zvláštní kombinace, ale bude jistě dobrá.

  2. Lenka Hudečková 8 měsíců ago

    taky to může být chutné 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account