Kachní prsa s glazovanou zeleninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 1-4 ks Kachní prsa s kůží
  • 5 ks Šalotky
  • 2 ks Mrkev
  • 2 lžíce Třtinový cukr
  • 2 lžíce Balsamikový ocet
  • 2 dcl Červené víno
  • Máslo
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Kuře už se vám zdá nudné a kachnu pečete jen na Štěpána? Kachní prsa mají výraznější chuť než ta kuřecí, takže zabodujete i u velkých masožroutů!
    Neodolala jsem a koupila kachní prsa, takže byla doma premiéra. A protože kachní prsa se dobře snášejí s omáčkami do sladkokysela, byla volba jasná ! Musím říct, že to byla dobrota a tuto pochoutku zařadíme do našeho repertoáru  😉 [x]
    Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do mřížky. Důkladně osolíme z obou stran. Na pánvi orestujeme. Nejprve kůží dolů a opékáme do té doby, než se udělá hezká křupavá kůrčička. Poté maso otočíme, opečeme z druhé strany. Pak dáme prsa do vyhřáté trouby na 140 stupňů Celsia na 10 minut.
    Šalotku s mrkví nakrájíme na zhruba stejně velké špalíky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla s olivovým olejem, zeleninu prudce orestujeme. Zasypeme třtinovým cukrem. Poté, co cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a červené víno. Necháme zredukovat. Osolíme, opepříme dle chuti. Chuť si doladíme podle toho, zda máme radši víc do sladka nebo do kysela.
    Podáváme s bramborovou kaší.
    DOBROU CHUŤ !  :-{}
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account