Bílý balzamikový ocet nebo citronová šťáva 2-3 lžíce
Čerstvá máta 2 větší snítky
Čerstvě mletý pepř
špetka mleté skořice
sůl
Instrukce
Kuskus zalijeme 300 ml vroucí osolené vody a necháme odstát 5 minut.
Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, z půlky granátového jablka vyjmeme semena, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražíme.
Na dvou lžících rozpáleného oleje osmahneme cibuli, přimícháme med a ocet, pánev odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) vmícháme 2 lžíce oleje. Kuskus se nesmí lepit a má mít "vzdušnou" strukturu. Potom vmícháme zbylé ingredience - zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okorku a granátové jablko. Kuskus osolíme, opepříme a dochutíme špetkou skořice.